Готовност за съдействие 24/7 без почивен денГотовност за съдействие 24/7 без почивен ден
Проверка на пратката при доставкаПроверка на пратката при доставка
Експресна доставка в рамките на един ден Експресна доставка в рамките на един ден
Възможност за лизинг с минимална лихва Възможност за лизинг с минимална лихва

Грижа за телето

Хигиена

Блог

 • КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДАТ МЛЕЧНИТЕ ФЕРМИ ПРЕЗ 2069!

  август,14,2019

  КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДАТ МЛЕЧНИТЕ ФЕРМИ ПРЕЗ 2069!

  Как ще изглеждат фермите след 50 години или през 2069! Разбира се не в България, където всичко е ден за ден а в САЩ. Въпреки това е интересно да знаем какво ни чака!

 • КАК ВЛИЯЕ ТОПЛИННИЯ СТРЕС

  август,13,2019

  КАК ВЛИЯЕ ТОПЛИННИЯ СТРЕС

  Добре е всеки да знае: Как топлинния стрес се отразява върху най-важното - производителността на млечните крави и защо е така. Също е добра да се знае, как се отразява и в по-нататъшния живот на кравата засегната от топлинен стрес!

 • ПОДСЛОН И КОМФОРТ

  август,12,2019

  ПОДСЛОН И КОМФОРТ

  В най-горещите дни трябва да се погрижим за най-уязвимите ни любимци във фермата! Няколко неща, прости за изпълнение и поради това им се обръща малко внимание а в същия момент могат да бъдат фатални.

 • НАМАЛЯВАНЕ СТРЕСА ПРИ ТЕЛЕНЦАТА

  август,09,2019

  НАМАЛЯВАНЕ СТРЕСА ПРИ ТЕЛЕНЦАТА

  Една от многото цели в отглеждането на теленцата е осигуряването на среда без стрес, която поема управлението на основните нужди на телетата.

 • ФОКУСИРАЙТЕ СЕ ВЪРХУ ПРОТЕИНА В ДАЖБАТА НА ПРЕСНОТЕЛКИТЕ!!!

  август,08,2019

  ФОКУСИРАЙТЕ СЕ ВЪРХУ ПРОТЕИНА В ДАЖБАТА НА ПРЕСНОТЕЛКИТЕ!!!

  През последните 3 гестационни седмици енергийните нужди се увеличават поради развитието на плода и производството на коластра. Млечната жлеза на 4 дни след отелване увеличава нуждите от глюкоза 3 пъти, аминокиселини - 2 пъти и мастни киселини - 3 пъти в сравнение с матката при 250 гестационни дни.

 • БОЛЕСТИ И ПРОФИЛАКТИКА НА ТЕЛЕТА! ДЯВОЛЪТ Е В ДЕТАЙЛИТЕ!!!

  август,07,2019

  БОЛЕСТИ И ПРОФИЛАКТИКА НА ТЕЛЕТА! ДЯВОЛЪТ Е В ДЕТАЙЛИТЕ!!!

  Дяволът е в детайлите и това е особено вярно, що се отнася до заболявания и предпазване от заболявания при телетата. В повечето случаи това са малките неща, които често се пренебрегват и водят до големите бели. Естествено ветеринарния лекар ще ви обясни, че проблема е в някаква сериозна болест дошла с храната, лекарствата или пусната със самолет.

 • НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ ВАЖНОСТТА НА СТАРТЕРА ЗАЩОТО ....!

  август,06,2019

  НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ ВАЖНОСТТА НА СТАРТЕРА ЗАЩОТО ....!

  Това е тема от последния семинар на американски професори от Университета в Джорджия и фермери за оптимизация на млеконадоя, който се формира в първите няколко седмици от живота на теленцето.

 • КАКВО Е НУЖНО ДА ЗНАЕТЕ ЗА ЕЛЕКТРОЛИТИТЕ ДАВАНИ ПРИ ДИАРИЯ

  август,05,2019

  КАКВО Е НУЖНО ДА ЗНАЕТЕ ЗА ЕЛЕКТРОЛИТИТЕ ДАВАНИ ПРИ ДИАРИЯ

  Теглото на теленцата се състои от около 70–75 процента вода. Те трябва да бъдат добре хидратирани, за да останат здрави и да растат до пълния им потенциал. Дехидратацията и тежката загуба на електролити може да произтичат от няколко причини, включително недостатъчен прием на питейна вода и топлинен стрес. Основният виновник за дехидратацията обаче често се дължи на пристъпи на диария, които могат да накарат телетата да загубят 5-12 процента от те

 • МЛЕКОЗАМЕСТИТЕЛ - ДОБРЕ ПОЗНАТА ИНФОРМАЦИЯ ИЛИ НЕ ТОЛКОВА ДОБРЕ, НО ВАЖНА

  август,02,2019

  МЛЕКОЗАМЕСТИТЕЛ - ДОБРЕ ПОЗНАТА ИНФОРМАЦИЯ ИЛИ НЕ ТОЛКОВА ДОБРЕ, НО ВАЖНА

  Храненето с млекозаместител е често срещана практика в много стопанства. Налична е широка гама от млекозаместители, всеки със своите предимства и недостатъци по отношение на хранителното съдържание и цената. Някои млекозаместители са подходящи за специфични системи за отглеждане, така че е важно млекозаместителя да се съобрази с използваната система.

 • МЛЕКОЗАМЕСТИТЕЛ ЗА ТЕЛЕТА! КАК ДА РАЗЛИЧИМ КАЧЕСТВЕНИЯ ОТ НЕКАЧЕСТВЕНИЯ ПО ЕТИКЕТА!

  юли,15,2019

  МЛЕКОЗАМЕСТИТЕЛ ЗА ТЕЛЕТА! КАК ДА РАЗЛИЧИМ КАЧЕСТВЕНИЯ ОТ НЕКАЧЕСТВЕНИЯ ПО ЕТИКЕТА!

  Какво означават всички тези цифри и букви по етикета на млекозаместителя. Толкова ли е важно количеството на протеина или е по-добре малко, но качествен. Какво представляват другите съставки!? Още много отговори на грижливо пазени тайни от производители и дистрибутори. Прочетете информацията и ще си отговорите на много проблеми с които сте се сблъсквали до сега при използването на различни млекозаместители.

Top