Готовност за съдействие 24/7 без почивен денГотовност за съдействие 24/7 без почивен ден
Проверка на пратката при доставкаПроверка на пратката при доставка
Експресна доставка в рамките на един ден Експресна доставка в рамките на един ден
Възможност за лизинг с минимална лихва Възможност за лизинг с минимална лихва

Грижа за телето

Хигиена

Блог

 • 19 причини да консумираме продукти от мляко през 2019г.

  февруари,17,2019

  19 причини да консумираме продукти от мляко през 2019г.

  Празниците идват и си отиват и вече захапахме 2019 г. Според статистиката, отслабването и влизането във форма след празниците в втората основна цел, която сме си поставили по същото време миналата година. Точно след спестяването на пари. За щастие със запазването на млечни продукти (от мляко) в ДИЕТАТА може да постигнем и двете цели!

 • Сухостоя е критичен за куцотата

  декември,28,2018

  Сухостоя е критичен за куцотата

  Две трети от куцащите крави преди пресушаване ще бъдат 100% куци в следващата лактация!Крави с ниска телесна оценка в периода преди пресушаване са в риск от куцота през следващата лактация. Изследователите на са напълно сигурни, защо се получава така, но някои спекулират, че телесна оценка под 2 по някакъв начин намаля размера на възглавничката под копитото и увеличава натиска върху кориума (вътрешния нокът).

 • Най-големият руски производител планира да увеличи производството си на сурово мляко на 1 000 000 т. на година

  декември,14,2018

  Най-големият руски производител планира да увеличи производството си на сурово мляко на 1 000 000 т. на година

  Ekosem-Agrar , Немската холдингова компания на Руския млекопроизводител, планира да удвои производството си на сурово мляко до края на 2019г

 • Време е да извадим якенцата/елеченцата за теленцата

  декември,12,2018

  Време е да извадим якенцата/елеченцата за теленцата

  Зимния моден сезон на теленцата е открит или скоро ще бъде открит във всички краища на страната. Якенцата или елеченцата за телета са вече доказани, че помагат на теленцата срещу студа и подобряват здравния статус през студените зимни месеци. Липсата на големи телесни резерви от мазнини при теленцата, които да се използват за регулиране на

 • ВАЖНИ ФАКТИ ЗА СЪВРЕМЕННОТО ГЛЕДАНЕ НА ТЕЛЕТА!

  декември,10,2018

  ВАЖНИ ФАКТИ ЗА СЪВРЕМЕННОТО ГЛЕДАНЕ НА ТЕЛЕТА!

  Теленцата трябва да се преместват от индивидуални боксчета към групов бокс на 5ия ден или след четвъртата седмица. Учените обясняват този феномен с това, че през втората и третата седмица от живота си нямат все още изградена активна имунна система. И всъщност пасивната имунна система с която разполагат до 4тата седмица е най-слаба. Затова е задължително всяко преместване да става след 4тата седмица.

 • Въпроси и Отговори относно използването на запечатката преди доене

  декември,04,2018

  Въпроси и Отговори относно използването на запечатката преди доене

  Въпроси и Отговори относно използването на запечатката преди доене Много експерти по контрол на мастита се застъпват за запечатката преди доене. Това всъщност е още едно оръжие в арсенала на фермера срещу мастита. Много фермери вкарали във фермата практиката на запечатване преди доене веднага забелязват огромно намаление при броя на клинични мастити и брой соматични клетки в млякото. Други фермери забелязват минимален ефект. Дискусията по долу е

 • Грижа за новородените теленца

  ноември,23,2018

  Грижа за новородените теленца

  Няма значение, къде се намирате по света винаги може да завали сняг, правилната грижа за теленцата ще Ви гарантира постоянен прираст и стабилно бъдеще.

 • Колко са важни имунизациите за качеството на коластрата?

  октомври,30,2018

  Колко са важни имунизациите за качеството на коластрата?

  Всички фермери знаят много добре, че клстрата осигурява на телетата защита срещу инфекциозни заболявания, но много от тях не са наясно, че е възможно да се увеличи нивото на антитела в коластрата на кравите. Това се постига като внимателно се планират ваксинационните програми на цялото стадо.

 • Не можеш да управляваш това, което не можеш да измериш

  октомври,22,2018

  Не можеш да управляваш това, което не можеш да измериш

  Мъдър цитат от гуруто в мениджмънта Peter Drucker (1909-2005) – “Не можеш да управляваш това, което не можеш да измериш!” – който се отнася за всички сфери на икономиката, включително и Селското стопанство. Но въпреки това голяма част от решенията се базират все още на човешкия инстинкт.

 • Как влияе транзитната дажба върху кравата и телето?

  октомври,18,2018

  Как влияе транзитната дажба върху кравата и телето?

  Транзитния ( преходния) период се определя като времето включващо четири седмици преди раждането на телето до четири седмици след раждане на телето. Кравите в този период се нуждаят от специално внимание за да сме сигурни, че са в идеално здраве за да приемат максимално подготвени предизвикателството на раждането и старта на лактацията.

Top