Безплатна доставка за цялата странаБезплатна доставка за цялата страна
Готовност за съдействие 24/7 без почивен денГотовност за съдействие 24/7 без почивен ден
Проверка на пратката при доставкаПроверка на пратката при доставка
Експресна доставка в рамките на един ден Експресна доставка в рамките на един ден
Възможност за лизинг с минимална лихва Възможност за лизинг с минимална лихва

Грижа за телето

Хигиена

Блог

 • Характерите на телетата имат важна роля в по-късната производителност

  септември,05,2018

  Характерите на телетата имат важна роля в по-късната производителност

  Да, телетата имат различни характери и това може да засегне храненето и по-късната производителност на животните. Проучвания на телетата показват, че някой от животните започват да консумират фураж по-рано от останалите и това се оказва има много общо с казаното по-горе според проучването на Канадски изследователи.

 • ТРЕВНИ И ГРУБИ ФУРАЖИ

  юли,24,2018

  ТРЕВНИ И ГРУБИ ФУРАЖИ

  Тревните и грубите фуражи се характеризират с високо съдържание на сухо вещество и с ниска влажност. Богати са със сурови влакнини, поради което се дават предимно на преживни животни и коне, а под формата на сенно брашно в определени количества – на свине и птици. Към тази група се отнасят сеното, сламата, плявата, дехидратираните фуражи, листниковият фураж, слънчогледовите пити и др.

 • СИЛАЖ И СЕНАЖ

  юли,23,2018

  СИЛАЖ И СЕНАЖ

  Това е консервиран зелен фураж с висока влажност. Начинът на приготвянето му се нарича силажиране. Най-подходящи за силажиране са зелените фуражи, които при този метод на съхранение се запазват с висока влажност за дълъг период от време. При силажирането загубите са по-малки, отколкото при приготвянето на сено, особено през години с чести и обилни валежи. Процесите на силажиране и залагане на силажа са напълно механизирани, което поевтинява приго

 • МЕСНА ПРОДУКТИВНОСТ ПРИ СЕЛСКОСТОПАНСКИТЕ ЖИВОТНИ

  юли,18,2018

  МЕСНА ПРОДУКТИВНОСТ ПРИ СЕЛСКОСТОПАНСКИТЕ ЖИВОТНИ

  Месото има голямо значение при храненето на хората поради ценните си хранителни и вкусови качества. Съдържа биологично пълноценни белтъчини (глобулини, албумини, миозини и др.), мазнини, минерални вещества, витамини от групата В, витамини А и D.

 • МЛЕЧНА ПРОДУКТИВНОСТ НА СЕЛСКОСТОПАНСКИТЕ ЖИВОТНИ

  юли,17,2018

  МЛЕЧНА ПРОДУКТИВНОСТ НА СЕЛСКОСТОПАНСКИТЕ ЖИВОТНИ

  Всички знаем, че селскостопанските животни се отглеждат за разнообразната им продуктивност – млечност, месодайност, носливост, плодовитост и работоспособност. Сега и преди много години показателят продуктивност е основен и най-важен при преценяване на племенните и стоковите качества на животните. Основната цел при отглеждането на селскостопанските животни е получаването на висока, евтина и качествена продукцияи тенденция към непрекъснатото и увел

 • ВОДАТА Е ЕДИН ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ КОМПОНЕНТИ ПРИ ИЗХРАНВАНЕТО НА ЖИВОТНИТЕ

  юли,05,2018

  ВОДАТА Е ЕДИН ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ КОМПОНЕНТИ ПРИ ИЗХРАНВАНЕТО НА ЖИВОТНИТЕ

  С настъпването на лятото има един компонент, на който трябва да се обърне специално внимание, а имено водата. Тя е един от най-важните фактори не само за кравите, но и като цяло за съществуването на живот на Земята. Това е фактор, който не трябва да се пренебрегва защото е един от най-важните компоненти при изхранването на животните.

 • ВИРУСИТЕ ПРИ ТЕЛЕТАТА - ГОЛЕМИЯТ БИЧ

  май,29,2018

  ВИРУСИТЕ ПРИ ТЕЛЕТАТА - ГОЛЕМИЯТ БИЧ

  Здравите телета са предпоставка за високопродуктивни крави. Специалистите съветват, че грижите трябва да започнат от зачеването на плода, а не след неговото раждане. Практиката обаче показва, че грижите за телетата започват да се прилагат едва по време на сухостойния период на кравата.

 • 10 ФАКТА ЗА КРАВИТЕ

  март,19,2018

  10 ФАКТА ЗА КРАВИТЕ

  Знаете ли, че ...?

 • УПРАВЛЕНИЕ И ХРАНЕНЕ НА ТЕЛЕТАТА С КОЛАСТРА

  март,15,2018

  УПРАВЛЕНИЕ И ХРАНЕНЕ НА ТЕЛЕТАТА С КОЛАСТРА

  Храненето с коластра на телетатa в първите дни след раждането е от изключително значение за тяхното развитие. Първото мляко още познато, като коластра има по-високо процентно съдържание на имуноглобини и хранителни вещества от нормалното мляко.

 • НАЙ–ДОБРИТЕ ИНОКУЛАНТИ ОТ SCHAUMANN, ВЪРВЯТ С НАЙ-ПОЛЕЗНИТЕ СЕМИНАРИ И ОБУЧЕНИЯ

  февруари,21,2018

  НАЙ–ДОБРИТЕ ИНОКУЛАНТИ ОТ SCHAUMANN, ВЪРВЯТ С НАЙ-ПОЛЕЗНИТЕ СЕМИНАРИ И ОБУЧЕНИЯ

  И това е абсолютно нормално, имайки се предвид отговорността, която носим пред клиентите си, по отношение на едно от най-основните звена в животновъдството, а имено храненето.

Top