Замяна вътре в магазина.Замяна вътре в магазина.
Плащане при доставка.Плащане при доставка.
Безплатна доставка.Безплатна доставка.
100% сигурност при обработка на плащането.100% сигурност при обработка на плащането.

Грижа за телето

Hygiene

Latest News

 • NORMI – МЛЕКОЗАМЕСТИТЕЛЯ СЪЗДАДЕН ОТ ФЕРМЕРИ ЗА ФЕРМЕРИ

  юни,14,2019

  NORMI – МЛЕКОЗАМЕСТИТЕЛЯ СЪЗДАДЕН ОТ ФЕРМЕРИ ЗА ФЕРМЕРИ

  Уважаеми приятели за първи път ви предлагаме възможността да използвате продукт създаден от фермери за за фермери. Това е така защото се произвежда от най-големия в Европа преработвател на сурово мляко собственост на фермери.

 • КАКВО ДА ПРАВИМ ПРИ ПЪРВИ ИНДИКАЦИИ НА ДИАРИЯ ПРИ ТЕЛЕНЦАТА

  юни,11,2019

  КАКВО ДА ПРАВИМ ПРИ ПЪРВИ ИНДИКАЦИИ НА ДИАРИЯ ПРИ ТЕЛЕНЦАТА

  Диарията при не отбитите телете (телета на мляко) все още продължава да бъде причина номер едно в световен мащаб за тяхната смъртност. Средната смъртност при не отбитите телете в световен мащаб е 7.8%, като от тези случаи 57% са в следствие на диария.

 • ВСЕ ОЩЕ ЛИ СЕ ЧУДИШ ДАЛИ ДА ПРАВИШ СЕНАЖ ВЪВ ФОЛИРАНИ БАЛИ? ДАВАМЕ ТИ ОЩЕ 5 ПРИЧИНИ ДА СЕ ВКЛЮЧИШ!

  май,30,2019

  ВСЕ ОЩЕ ЛИ СЕ ЧУДИШ ДАЛИ ДА ПРАВИШ СЕНАЖ ВЪВ ФОЛИРАНИ БАЛИ? ДАВАМЕ ТИ ОЩЕ 5 ПРИЧИНИ ДА СЕ ВКЛЮЧИШ!

  Все още ли се чудиш дали да правиш сенаж във фолирани бали. Даваме ти още пет причини да се включиш! Това ще промени резултатите на фермата. Ще ти осигури и малко свободно време.

 • ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ФОЛИОТО ЗА ФОЛИРАНЕ НА БАЛИ, ФОЛИРАНЕТО И ФОЛИРАНИТЕ БАЛИ

  май,28,2019

  ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ФОЛИОТО ЗА ФОЛИРАНЕ НА БАЛИ, ФОЛИРАНЕТО И ФОЛИРАНИТЕ БАЛИ

  Най-важните неща, които всеки трябва да знае преди да започне да фолира. Също е добре за хората с опит да се запознаят с някой от най-новите резултати получени след дългогодишен опит и изследвания в прилагането на технологията за правене на сенаж във фолирани бали.

 • ПРОВЕРЕТЕ ЕФЕКТИВНОСТТА НА ВАНАТА ЗА КОПИТА

  май,23,2019

  ПРОВЕРЕТЕ ЕФЕКТИВНОСТТА НА ВАНАТА ЗА КОПИТА

  Въпреки масовото използване на ваните за копита, те остават истинско предизвикателство в съзнанието на фермера, който ги е пробвал с неуспех. Малко изследвания съществуват за правилното използване на ваните за копита. Затова е трудно да ги препоръчаме като единствено средство за предотвратяване, контрол или лечение на копитата.

 • ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ВЛАЖНОСТТА ПРИ ПРИГОТВЯНЕ НА СЕНАЖА ОТ ЛЮЦЕРНА

  май,17,2019

  ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ВЛАЖНОСТТА ПРИ ПРИГОТВЯНЕ НА СЕНАЖА ОТ ЛЮЦЕРНА

  Единствения сигурен начин да развалим сенажа от люцерна е като определим грешно влажността. Правилното определяне на влажността при приготвянето на люцерновия сенаж е основна причина за високо качество. Колкото по-точно се определи влажността, толкова по-точно можем да реагираме и да запазим максимално високо съдържание на хранителни вещества. Предлагат се два вида тестери за определяне на влага: единият тип използва топлина, а другият използва п

 • ГРЕШКИТЕ ПРИ СЕНАЖИРАНЕТО (БАЛАЖА) МОГАТ ДА ДОВЕДАТ ДО СЕРИОЗНИ ПОСЛЕДИЦИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ЖИВОТНИТЕ

  май,12,2019

  ГРЕШКИТЕ ПРИ СЕНАЖИРАНЕТО (БАЛАЖА) МОГАТ ДА ДОВЕДАТ ДО СЕРИОЗНИ ПОСЛЕДИЦИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ЖИВОТНИТЕ

  С масовото навлизане на технологията за сенажиране на люцерната в рулонни бали се наложи и намирането на подходяща дума за този тип фураж. В Английско говорещите страни са приели дума между бала и силаж или БАЛАЖ! Балажа или “мокро увити сено” е просто фураж с относително високо съдържание на влага, което се балира със сламопреса за кръгли бали и след това се запечатва в найлоново фолио , за да се запази от кислородът. Анаеробните бактерии (тези,

 • ИНОКУЛАНТИ ЗА СЕНАЖ/СИЛАЖ. КАК РАБОТЯТ!

  май,07,2019

  ИНОКУЛАНТИ ЗА СЕНАЖ/СИЛАЖ. КАК РАБОТЯТ!

  Силажните инокуланти са добавки, съдържащи бактерии, произвеждащи млечна киселина , и други анаеробни бактерии (като Lactobacillus buchneri). Тези инокуланти се използват за да променят и засилят ферментацията в сенажа (люцерна, трева, зърнени култури). Целите са по-бърза, по-ефективна ферментация с намалени загуби при ферментацията, подобрено качество и вкусови качества на фуража, по-дълъг период на използване на така направения сенаж и подобрен

 • НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИТЕ ВЪПРОСИ ОТ НАШИТЕ КЛИЕНТИ СВЪРЗАНИ С КОСЕНЕТО НА ЛЮЦЕРНАТА

  май,04,2019

  НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИТЕ ВЪПРОСИ ОТ НАШИТЕ КЛИЕНТИ СВЪРЗАНИ С КОСЕНЕТО НА ЛЮЦЕРНАТА

  Сезона за коситбата на люцерната бързо наближава с повишаването на температурите. Има няколко ежедневно повтарящи се въпроси от нашите клиенти, които са важни и заслужават внимание.

 • 8 СТЪПКИ, КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАТЕ ЗА ДА НАПРАВИТЕ КАЧЕСТВЕНИ ФОЛИРАНИ БАЛИ

  април,30,2019

  8 СТЪПКИ, КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАТЕ ЗА ДА НАПРАВИТЕ КАЧЕСТВЕНИ ФОЛИРАНИ БАЛИ

  Фермерите, които искат да направят качествен люцернов сенаж във фолирани бали трябва да спазват точно някои основни правила. С все по-нестабилното време през пролетния сезон и много по-високите хранителни качества на сенажа от люцерна, все повече фермери обмислят по-сериозно възможността за направата на фолирани бали. Този тип съхранение на люцерната ги прави и независими през зимния сезон от колебаещите се цени на зърната. Така до някъде въпреки

Top